RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Американський фонд закупив український "Гемостатик" для потреб Ізраїлю

Українська компанія "Сента Фарм" поставила партію 5000 гемостатичних бинтів "Гемостатик" власної розробки до Ізраїлю. Замовником виступила благодійна організація "Worldwide friends foundation" із Нью-Йорку, США.

"Для нас це велика честь виконати дане замовлення від наших американських партнерів. Це визнання якості нашого продукту, який не поступається закордонним аналогам. Ми також передаємо свій продукт в українські армійські підрозділи, які активно ним користуються для надання першої медичної або домедичної допомоги на полі бою", - зазначають представники "Сента Фарм".

"Гемостатик" від "Сента Фарм" являється єдиним сертифікованим кровоспинним бинтом серед українських виробників. "Гемостатик" являє собою хімічні гемостатичні засоби у формі гофрованих бинтів, рулонних бинтів, серветок тощо, до складу яких входить унікальна гемостатична композиція. Завдяки властивостям компонентів композиції, "Гемостатики" призначені для зупинки інтенсивних кровотеч, включаючи кровотечі з магістральних судин (артерій), в тому числі в "польових" умовах на етапі надання само-, взаємо- та першої домедичної чи медичної допомоги.

Принцип дії виробу такий, що компоненти виробів швидко вступають в контакт з кров'ю, прискорюють її згортання, заповнюють порожнину рани та викликають формування згустку за 30-40 секунд. Повна зупинка кровотечі відбувається менше, ніж за 3 хвилини. Компоненти препарату не осипаються з носія та не залишаються на руках, що попереджає їх потрапляння на слизові оболонки очей та дихальних шляхів.

За весь період клінічних досліджень та експлуатації відсутні випадки повторного відновлення кровотеч після застосування "Гемостатику". Засіб може використовуватись за жорстких кліматичних умов (температура від -40˚С до +50˚С, вологість може перевищувати 95%).