RU  UA

Термін "гарматне м’ясо" не сильно доречний: експерт про тактику росіян під Авдіївкою

На Авдіївському напрямку командування армії РФ менш чутливе до людських втрат ніж на інших ділянках, і на даному етапі для командування армії РФ більш чутливі показники втрати техніки.

Про це військовий експерт Defense Express Іван Киричевський розповів у ефірі Апостроф TV.

Читайте також: ”Все йде краще, ніж можливо”: експерт про невдалий наступ росіян на Авдіївку

"Щодо росіян, на жаль, не дуже доречно використовувати термін "гарматне м'ясо", тому що, якщо там фіксується 7500 вбитих окупантів, то вони навчилися економити живу силу - це навіть менше 20% угрупування, яке є, тобто заздалегідь говорити про втрату боєздатності ”, - розповів він.

Порівняно з Бахмутською кампанією, зазначає Киричевський, росіяни почали інвестувати у підготовку особового складу та його екіпірування.

"Порівняно з Бахмутською кампанією, росіяни стали інвестувати у підготовку особового складу і його екіпірування. На Авдіївському напрямку командування армії РФ менш чутливе до людських втрат ніж на інших ділянках, і на даному етапі для командування армії РФ більш чутливими є показники по втратам техніки. Якщо говорити про те, що чи можуть вони вигадати якесь ноу-хау, то вони його там використовують – це заміна артилерії літаками з керованими авіабомбами, по-друге – спроба масштабувати використання дронів для підтримки штурмових загонів замість бронетехніки. Нам би в даному випадку якось стабілізувати лінію фронту з тим, щоб виграти час на створення технологічного ривка, який має потім проламати те, що було названо з такою політичною оцінкою як "позиційний тупик" від головнокомандувача Валерія Залужного.", - зазначив він.

Нагадаємо, що минулої доби було знищено 800 окупантів, 1 танк, 3 ББМ, 14 артсистем, 2 безпілотники і 23 одиниці автомобільної техніки ворога.

  • Вас зацікавить:

Погода не на боці росіян: чому окупантам не вдасться захопити Авдіївку і яке майбутнє на неї чекає

Окупанти вранці скинули на Авдіївку запальні снаряди: відео

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився