RU  UA

"Для них це дражливе питання": експерт про можливість мобілізації в Росії

Російська влада розуміє, що мобілізація – дражливе питання. Поки що її проводять обережно, хоч усе готове до масової мобілізації.

Про це Апостроф TV розповів Тарас Загородній, керуючий партнер Національної антикризової групи.

Читайте також: Путін за гроші: скільки платить диктатор, щоб з ним побачилися інші президенти

Він наголошує, що найбільше підкосив владу російського диктатора Володимира Путіна рейд Пригожина.

"Він показав, що не готовий боротися за владу, коли втік із Москви. А росіяни можуть пробачити цареві все, крім слабкості. До того ж Пригожину було обіцяно, зокрема безпеку, але Путін його обдурив, що для росіян теж не "за поняттями". Все це сигнали для російських еліт, які можуть влаштувати заколот", - розповідає він.

Також, зазначає експерт, не всі російські еліти поділяють повне підпорядкування Китаю. Тому багато росіян на виборах можуть проголосувати за якогось кандидата "якби не Путін".

"Росіяни ніколи не вийдуть на протести. Це фантазії західних партнерів. Хоча Росія втратила 2/3 доходу від продажу нафти і газу. Почали зупинятися нафтопереробні заводи. Але голодувати росіяни не будуть. Росія здатна забезпечити себе продовольством. І тому вони готові терпіти від влади практично що завгодно", - каже Загородній.

За його словами, ЗСУ слід звернути увагу на знищення російського порту в Новоросійську. Це також створить перешкоди для російської економіки.

"Результати виборів у деяких країнах також є результатом дій Росії. Деякі партії йдуть на вибори під гаслами скорочення допомоги Україні. Тому нам потрібно скорочувати залежність від західної допомоги як у сфері озброєнь, так і у фінансовій сфері", - розповів він.

Нагадаємо, раніше російський військовий розповів як "голосують" на виборах до РФ .

Вас також може зацікавити:

Люди на Донеччині вже не хочуть жодної Росії – військовослужбовець ЗСУ з Донецька

Похоронний марш "Вагнера": як у Кремлі утилізують пригожинську банду

Промацування фіналу: про що свідчать кремлівські опитування про війну в Україні