RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Ворог вів штурми на 5 напрямках, за добу 46 зіткнень: зведення Генштабу

Станом на 26 листопада, 641-й день повномасштабного російського вторгнення, протягом доби відбулось 46 боїв на фронті в Україні. Важка ситуація залишається на сході та півдні. Українські військові відбили атаки окупантів на чотирьох напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу у Facebook.

Читайте також: Небо під захистом української ППО: в ЗСУ розповіли про нічну атаку окупантів

"Ворог завдав 33 авіаційних удари, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Також, російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 5 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 4 ударних БпЛА", - зазначається у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти з Росії, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж українського держкордону. Завдали авіаційного удару в районі Середини-Буди. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема:

  • Семенівка, Клюси, Єліне Чернігівщини;
  • Волфине, Середина-Буда, Басівка, Попівка Сумщини;
  • Козача Лопань, Гранів, Бударки Харківщини.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки Харківщини та Новоселівського Луганщини, де ЗСУ відбили шесть атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Кам’янка, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва. Завдали авіаційного удару в районі Спірного Донеччини. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку рашисти, за підтримки авіації, вели штурм українських позицій в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донеччини, де ЗСУ відбили сім атак. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районах Богданівки, Кліщіївки, Торецька, Північного Донеччини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів області, серед яких Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку російська армія, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії східніше Новобахмутівки, південніше Новокалинового, Сєверного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донеччини, де українські воїни відбито 24 атаки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів області, зокрема Сєверне, Нетайлове, Авдіївка, Первомайське.

На Мар’їнському напрямку російські бойовики, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де ЗСУ відбито чотири атаки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів області, серед яких Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели, але завдали авіаційних ударів в районі Старомайорського та Урожайного Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів області, серед них Водяне, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне.

На Запорізькому напрямку загарбники наступальних (штурмових) дій не вели. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Левадне, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв з артилерії Херсон та завдав авіаційного удару в районі села Кринки на Херсонщині. Водночас ЗСУ продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та завдавати вогневого ураження ЗС РФ.

Крім того, протягом 26 листопада українська авіація завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії. Підрозділи ракетних військ уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів.

Нагадаємо, в ГУР розкрили деталі наймасовішої атаки дронів, яка сталася 26 листопада.

  • Вас може зацікавити:

В Україні можуть демобілізувати військових: кого це торкнеться

Чи вийде війна за межі Півдня і Сходу України: Наєв озвучив прогноз

Пруть з усіх боків, про мирних не думають: офіцер ЗСУ про ситуацію в Авдіївці