RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Ворожіння на Святого Миколая: найкращий день, щоб дізнатися про судженого і долю

Серед наших предків ворожіння на день святого Миколая на майбутнє, судженого, чи долю.було не менш популярним, ніж у день святого Андрія.

Як ворожити у цей день, розповідає "Апостроф".

Читайте також: День святого Миколая: найкращі ідеї для подарунків дітям і дорослим

Ворожіння проводять напередодні, в ніч з 5 на 6 грудня.

Популярним серед молодих дівчат було ворожіння з чоботом. Дівчата виходили на вулицю і кидали свій чобіт за ворота. Чим далі він полетів - тим далі їм доведеться виїхати від свого дому після заміжжя. А от сторона, куди полетів чобіт вказує, звідти варто чекати нареченого.

На святого Миколая завжди сняться віщі сни. Загадайте бажання перед сном: наприклад, закликати суджено уві сні напитися води, поставивши склянку води біля ліжка. Або попросити причесати наречену, поклавши гребінь біля ліжка. Наречений обов'язково присниться.

Також можна поворожити на ім'я судженого, написавши на смужках паперу чоловічі імена. Покладіть їх на ніч під подушку. Вранці витягніть один з листочків - на ньому буде ім'я судженого.

Ворожили раніше дівчата на обручці заміжньої подруги. Потрібно взяти обручку, повісити її на власному волосі та піднести до склянки з водою. Якщо вона почне крутитися і не буде стукатися об край склянки, то весілля не за горами. Якщо повільно обертається або вдариться об склянку, то ще рік доведеться посидіти в дівках.

Раніше ми розповідали, хто такий святий Миколай.

Вас також може зацікавити:

Куди Миколай кладе подарунки для дітей: традиції свята, які потрібно знати батькам

Перед Миколаєм чи на Різдво: у які дати потрібно ставити ялинку на 2024 рік

Церковний календар на грудень: повний перелік свят