RU  UA

Люди, зброя, гроші : які виклики доведеться долати Україні в 2024 році

На події наступного року в Україні впливатиме мобілізація, необхідність більшої кількості зброї та можливі проблеми з фінансуванням оборони.

Таку думку висловив військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Мар’їнки більше немає: в ISW проаналізували бої за місто і тактику росіян

За словами експерта, 2024 року Україні доведеться перейти до стратегічної оборони по всій лінії фронту, тож гостро стане питання мобілізації.

"Нам дуже завадили гучні очікування, які влада сама підігрівала, розповідаючи, що влітку 2023 питимемо каву в Криму. І тут гостро постало питання мобілізації", - зазначив він.

На думку Бадрака, на даний момент слід переходити на виробництво власних озброєнь, тому що вже є дефіцит за певними типами снарядом, що дозволяє противнику вести активнішу контрбатарейну боротьбу, у тому числі активно використовуючи БК, які вони отримують із КНДР та Китаю.

За словами експерта, у ворога є можливість постійно нарощувати виробництво власних озброєнь, причому навіть нових видів, оскільки росіяни активно переводять свою економіку на військові рейки.

Валентин Бадрак вважає, що ситуація з фінансуванням оборони теж може бути непростою.

"ЄС був готовий виділити 50 млрд євро, але Угорщина заблокувала виділення пакета допомоги. Тепер країни ЄС готові окремим пакетом виділити лише 20 млрд євро, коли країни ЄС підписують окрему угоду щодо України. Франція, Німеччина, Нідерланди, Британія та інші держави намагаються компенсувати брак асигнувань зі США, але все одно ситуація залишається непростою", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що Росія атакувала Україну дронами.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, за добу на фронті 80 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Нема нічого резонансного: Залужний розповів про поточну ситуацію в Мар’їнці

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"