На Прикарпатті розлючені жінки побили маму з дитиною: звинуватили у "роботі на воєнкома", фото і відео 18+

6 лютого у селі Космач Івано-Франківської області натовп із близько сотні розлючених жінок побив матір з дитиною. Вони вийшли на протест проти представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це повідомляє постраждала у соцмережі Facebook.

Читайте також: "Бабуся на лижах": у Львові ухилянт влаштував на дорозі шоу і потрапив до рук поліції, відео

Причиною виходу людей на вулицю стала публікація у місцевому телеграм-каналі, де повідомлялося, що у Космач їде ТЦК, тому жінки озброївшись, вийшли на захист своїх чоловіків.

Місцеві мешканки перекрили дорогу та не пропускали транспортні засоби, в одній з машин їхала постраждала Іванна Ванджурак із шестирічною дитиною.

Жінка розповіла, що їхала у Космач на пошту, однак її зупинив вороже налаштований натовп. Жінки почали кричати на неї, вимагали показати телефон. Коли вона поверталася назад, її знову зупинили та почали звинувачувати, що вона, мовляв, "наводчиця воєнкома".

"Тут почалося все пекло. Вони почали бити машину, (трясли так машиною, хотіли машину перевернути) почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в машині дитина надіялася на хоч якусь людяність.Але одна жіночка запхала биту у вікно і дала в голову дитину, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто нічого не могла зробити. Потім звідкись взялись дві мої знайомі та односельчанки, яким я дуже вдячна, я їх впустила в машину, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала мені вибратися з їхніх рук, там вже і відео декілька секунд встигли зробити! І це все тривало десь приблизно 15-20 хв", - повідомила постраждала.

На місце прибули правоохоронці та заспокоїли натовп. Після чого жінки розійшлися.

Як зазначили у поліції Івано-Франківської області, жителі Космача отримали неправдиві дані про прибуття в населений пункт ТЦК.

У постраждалої жінки діагностували струс мозку, а в дитини - перебій носа.

Поліція після результатів експертиз від медиків надасть правову кваліфікацію події.

Нагадаємо, раніше ми писали, до чого призведе ухвалення нового закону, якщо в Україні знизять мобілізаційний вік.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних