"Нагородили" вольфрамовими кульками: фото наслідків удару HIMARS по окупантах в Оленівці

У мережі оприлюднили фото наслідків удару по російських окупантах під час шикування в Оленівці Донецької області увечері 27 лютого. Обстріл стався під час чергового нагородження військових.

Про це інформує "Апостроф", посилаючись на поширені росіянами повідомлення та фото.

Читайте також: Під Волновахою "прильот" на військовий полігон окупантів: ліквідовано понад 60 росіян

Як пишуть російські пабліки, було завдано удару по місцю збору особового складу 155-ї окремої бригади морської піхоти (в/ч 30926, Владивосток).

Командування саме проводило шикування на честь нагородження окремих військовослужбовців бригади, які "відзначилися" у спецоперації, коли стався удар двох ракет із РСЗВ "HIMARS".

Внаслідок удару 19 військових бригади загинуло, ще більше десяти отримали поранення.

Російські Telegram-канали та колаборант Олег Царьов поскаржилися, що українські військові знову вдарили по російських окупантах під час нагородження.

"Сили оборони нагородили п***в вольфрамовими кульками під час чергового шикування", - пишуть українські пабліки.

Раніше на передовій серед боєприпасів до РСЗВ М142 HIMARS, що активно використовуються ЗСУ, було помічено маркування M30A1, в яких міститься 180 тисяч карбідо-вольфрамових кульок.

Йдеться про вид боєприпасу, який вибухає у повітрі та обсипає вольфрамовими кульками з повітря замість класичних осколків. Такі високоточні ракети широко використовують проти живої сили противника, його неброньованої або слабоброньованої техніки, польових укріплень.

Раніше ми писали про те, що спливли деталі удару по військовому полігону у Херсонській області, коли загинули 60 окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Поранено і вбито понад 100 окупантів: фото з місця удару по морпіхам РФ під Старобешевим

Дві роти росіян лежать у полі: кадри 18+ наслідків удару по полігону під Волновахою

"Братішкі" розлетілися від удару: список і нові подробиці про удар по полігону окупантів на Донбасі