RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скоро почнеться "сезон": простий лайфхак як позбутись мух

Коли пригріє справжнє сонечко, від сплячки прокинуться одні з найдокучливіших у світі комах - мухи, які почнуть "діставати" людей своїм дзижчанням. Можна, звичайно, поганятися по будинку з мухобійкою, але є більш прийнятні варіанти.

"Апостроф" пише, як можна дешево і швидко позбутися мух.

Раніше, коли дихлофос чи спеціальні клейові стрічки-мухоловки були страшенним дефіцитом, наші дідусі та бабусі полювали на мух за допомогою саморобної пастки.

Читайте: Навесні вже з'являться комахи: лайфхак з фольгою, щоб їх відлякати

Аби виготовити її, треба узяти пластикову пляшку об'ємом на 2 літри, клей та солодке варення. Від пляшки необхідно зрізати третину верхньої частини, перевернути її та вставити в пляшку шийкою вниз. Краї закріпити клеєм, скотчем або чарівною "синьої ізолєнтою", а всередину приманки налити дещицю варення. Пастку потрібно поставити кудись в тепле місце, чекаючи, доки мухи не загрузнуть в липкій рідини. Потім цей "прилад" потрібно викинути.

Також можна налити в скляну банку 300 мл оцту та пару крапель рідкого мила, потрусити ємність, щоб з'явилася піна, накрити її харчовою плівкою й зробити кілька отворів, у які точно пролізуть мухи. "Капкан" треба залишити пастку на підвіконні. Комахи легко пролізуть всередину, а назад вилетіти вже не зможуть.

Також варто зауважити, що мухи не переносять запах лаванди, евкаліпту, рути, гвоздики, базиліка. Якщо поставити ароматизатори з ефірними оліями цих трав, то мухи, відчувши "огидний" для них аромат, не ризикнуть залетіти у "смердючий" будинок.

Нагадаємо, раніше ми писали, як прогнати комарів.

  • Читайте також:

Допоможе позбавитися мух: названо перевірений спосіб

Швидко і просто: як самому приготувати засіб проти мух і комах

Від цього запаху мухи тікатимуть, як ошпарені: продукт є на кожній кухні