RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Ворог знищує все живе: скільки дельфінів загинуло у Чорному морі у березні

Екологи розповідають про катастрофічну ситуацію з дельфінами у Чорному морі через негативний вплив військового фактору з боку РФ. У березні 2024 року загинуло 130 чорноморських китоподібних.

Про це розповів начальник наукового відділу, доктор екології Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русев у Facebook.

Він зазначив, що недавно писав про те, що минулого місяця загинуло багато дельфінів у бухтах Севастополя, їхні тіла викидали хвилі на різні береги окупованого кримського півострова. Зокрема, деякі з них були контужені з симптомами ураження сонарами. Багато з-поміж загиблих - виду білобочка.

Також їхні тіла виявляли біля берегів Краснодарського краю. У цей час кілька тіл дельфінів викинуло на береги Болгарії.

"Зараз ми отримали жахливу інформацію про масштабну загибель дельфінів – ще 130 (!) тільки за березень 2024 р., тіла яких було знайдено біля різних берегів Краснодарського краю - Сочі, Новоросійську та інш. Також є підтверджені знахідки декілька загиблих, яких викинуло знову на береги Болгарії", - повідомив Русев.

Доктор наголосив, що жахлива ситуація із масовою загибеллю рідкісних чорноморських китоподібних у березні підтверджує той факт, що активність ворожих сонарів субмарин і надводних човнів у частині Чорного моря біля Криму, Новоросійська, Сочі - є головним фактором.

"Військовий флот РФ зосереджений у тих водах і постійно чатує, використовуючи сонарні пристрої, які вбивають морських ссавців. Раніше, до початку війни, викиди дельфінів на берег у березні були дуже рідкісним явищем. А зараз, під час війни і впливу військового фактору рашистів, які напали на Україну, за нашими оцінками, реальна кількість загиблих у 2024 році складає вже декілька тисяч тварин, з урахуванням того факту, що море викидає тільки 5% загиблих тіл, про що я писав в книги "Війна-апогей екоциду чорноморських китоподібних", - додав він.

Раніше ми писали, що у морі біля Одеси час від часу відбуваються потужні вибухи. Зокрема, в кінці березня здетонувала міна, яку шторм в Чорному морі викинув на берег.

  • Вас також може зацікавити:

Росія намагається прикрити порт Новоросійська і загородила вхід баржами - супутникове фото

"Всьому свій час": Малюк заінтригував заявою про Кримський міст

Є влучання: з'явились супутникові фото розвідувального корабля "Іван Хурс" в Криму