RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Агенції з оборонних закупівель свідомо створюють корупційне середовище – політолог

Колишня посадовиця Укрзалізниці Таїсія Олійник, яку називали у ЗМІ "тендерною королевою", могла працевлаштуватись в Агенцію з оборонних закупівель.

Про це у Facebook повідомив політолог Олександр Кочетков, зазначає УНІАН.

Кочетков критикував Агенцію за "неадекватний підхід" у роботі, який нібито не пасує українським виробникам зброї. На його думку, якщо інформація про працевлаштування Олійник підтвердиться, це буде свідчити про "свідоме створення корупційного середовища" у відомстві.

Олійник понад 10 років працювала у системі закупівель на "Укрзалізниці". Тоді УЗ за завищеними цінами закуповувала туалети для вагонів, мастила, рейкові кріплення, тощо. У 2021 році НАБУ проводило в Олійник обшук, але справа так і не набула розвитку. У багатьох журналістських розслідувань чиновницю пов'язують з родиною розшукуваного нардепа Ярослава Дубневича.

"Подейкують, що Олійник вже встигла вплинути на декілька тендерів по закупівлі FPV-дронів, і ось це викликає справжнє занепокоєння. Будемо сподіватися, що чутки щодо працевлаштування "тендерної королеви" у Агенцію оборонних закупівель так і залишаться страшними чутками", — написав Кочетков.

В іншому випадку суспільству, на думку політолога, мають надати пояснення щодо залучення одіозних осіб від заступника міністра оборони Дмитра Клименка, який курує напрямок закупівель, а також від Марини Безрукової, яка очолює Агенцію.

ЗМІ згадує також ще один кадровий скандал з призначенням на важливу посаду в МОУ Наталії Куровскоі, яка фігурує у кримінальній справі про сутенерство.