RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Які зараз графіки відключення світла: нова заява "Укренерго"

На відміну від попереднього дня, коли українці були зі світлом більшу частину доби, у четвер, 23 травня, графіки стабілізаційних відключень діють – по всій Україні для промислових та побутових споживачів застосовують обмеження з 00:00 до 24:00.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що диспетчерським центром компанії було доведено до кожного регіону обсяг визначеного ліміту споживання електроенергії. При його перевищенні діють графіки погодинних відключень.

"Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україну прийшло потепління: чи зменшиться кількість відключень світла

У компанії нагадали, що причиною вимикання є значні пошкодження української енергоінфраструктури після п'яти масованих російських атак. Фахівці працюють над усуненням несправностей та відновлюють систему. При цьому, щільна хмарність у більшості регіонів стає на заваді сонячним електростанціям працювати на повну потужність протягом дня.

Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Раніше "Апостроф" писав про те, коли краще користуватися праскою і гріти бойлер.

  • Вас може зацікавити:

"Розумні мережі": як пропонують заощаджувати світло в Міненерго

В Україні масово вимикають світло: як швидко знайти "пункт незламності"

Безпека понад усе: як правильно користуватися свічками, якщо вимкнули світло