RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Дністер тепер можна перейти пішки: в чому причина катастрофічного обміління річки. Відео

У мережі показали результати скидання води в Дністрі. Річка обміліла настільки, що її можна перейти в деяких місцях мало не пішки.

Користувачі соціальних мереж поділилися жахливим відео.

Читайте також: Каховський ліс чи повернення моря: яке майбутнє чекає на південь України

"Село Брага, Хмельницька область. Річка Дністер... колись була. Навпроти - всім відома Хотинська фортеця. А води майже немає. Це жахливо. Життя прожили, такого не було! Люди, що це коїться?!" - каже автор відео.

Екологи наголошують, що через значне зниження рівня Дністровського водосховища вже загинула велика кількість водних мешканців. Серед них - двостулкові молюски. Вони намагалися "наздогнати" воду, залишаючи на березі дивні восьмиподібні візерунки. Та вдалося це далеко не всім.

Скидання води у річці відбувається для виробництва електроенергії для споживання населення, а притоку великої води немає. Приток для Дністровського водосховища напряму залежить від танення снігів і дощів, які випадають у Карпатах. Цьогоріч у квітні відбулося різке потепління, це також пов'язано з бурями у Сахарі, які дійшли до регіону.

"Та перш за все, скидання води пов'язано з необхідним забезпеченням населення електроенергією, дефіцит якої виник через обстріл російськими терористами енергетичної системи України", - пишуть українці.


Раніше Апостроф писав, як українська природа може зупинити атаки росіян.

  • Вас також може зацікавити:

Києву загрожує затоплення: рівень води у Дніпрі продовжує зростати, відео

Рівень води зріс на пів метра: Київ накриває велика вода, синоптики дали попередження

Екокатастрофи не сталося, на дні Каховського водосховища росте ліс: вражаючі кадри