RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Як оформити відстрочку від мобілізації: алгоритм дій і список документів

Законодавством України чітко визначений алгоритм дій для отримання відстрочки від мобілізації військовозобов'язаними громадянами.

Про це пише "Апостроф".

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

Алгоритм дій щодо отримання відстрочки:

  • Заповнити заяву, зразок якої є у Постанові КМУ №560 від 16.05.2024 р. (додаток 4). Зі зворотнього боку заяви перерахувати по пунктах всі документи, які долучаєте до заяви.
  • Підготувати копії (завірені нотаріально) та оригінали документів, які підтверджують право на відстрочку (додаток 5 Постанови КМУ №560 від 16.05.2024 р.).
  • До документів (не залежно від відстрочки) долучаються копії паспорта, ідентифікаційного коду та військово-облікового документа (військового квитка або тимчасового посвідчення). На кожному аркуші цих копій написати своєю рукою: "згідно з оригіналом", ваше прізвище, ім'я та по батькові, підпис і дату (подання заяви). Також мати при собі оригінал оновленого військово-облікового документа військового квитка або тимчасового посвідчення (з печатками ТЦК та СП і вписаним ВІН-кодом (штрих кодом).
  • Зареєструватись попередньо в електронній черзі в ТЦК і СП.
  • Пакет документів занести у визначений кабінет.
  • Чекати рішення комісії протягом 7 днів (в телефонному режимі або за допомогою електронної пошти. Комісія засідає щоп'ятниці). Якщо вам не зателефонували протягом двох тижнів - самостійно прибути в ТЦК та СП для отримання письмового рішення щодо надання відстрочки (довідка або висновок комісії, чому не надана відстрочка).
  • У разі позитивного рішення комісії прибути в ТЦК і СП для отримання довідки про право на відстрочку
  • Довідка на відстрочку дійсна протягом трьох місяців з дня її оформлення.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.