RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

ЗСУ зламали плани Росії щодо захоплення Борової на Харківщині – ГУР

Українські військові досягли на Харківщині значного успіху – вдалось завдати росіянам значних втрат і зламати плани ворога щодо захоплення Борової.

Про це розповів в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Якщо говорити про Борову і напрямок, то наміри ворога там українські оборонці зламали, втрати в живій силі й техніці значні. Так, він намагається підтягувати резерви, й потенційна загроза залишається, але наразі мова не йде про формування нових потужних угруповань для повторення ситуації", – сказав він.

За інформацією Юсова, плани ворога наразі зламані, росіяни змушені перекидати резерви з інших напрямків.

"Це говорить про великі втрати і про те, що ситуація для них точно не йде за планом. Проте ситуація на північному кордоні залишається так само напруженою і небезпечною, ворог і далі буде пробувати розтягувати українські резерви і відволікати, в тому числі від ситуації на Сході", – додав представник ГУР.

Раніше в Інституті вивчення війни інформували, що ЗСУ відбили позиції на Харківщині, захоплені росіянами під час весняного наступу.