RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Росіяни розпочали підготовку до наступу на сході - ISW

Росіяни активізували атаки у Донецькій області, зменшуючи їх інтенсивність на півночі Харківської області. Це може свідчити про підготовку до літнього наступу.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Відповідно до даних аналітиків ISW, росіяни збільшили інтенсивність атак на напрямку Торецьк-Горлівка. В той же час останніми днями різко знизився темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області.

Російські війська підтримують високу інтенсивність атак у напрямку Часового Яру та навколо Авдіївки і, на думку аналітиків, найближчим часом можуть посилити атаки в цьому районі, якщо російське командування визначить найближчі тижні як сприятливий час для наступу.

"Українські джерела попереджають, що РФ здійснить літній наступ, який, імовірно, буде зосереджений на сході України, після проведення наступальних операцій на півночі з метою розтягнути обмежені ресурси України, а нещодавнє посилення атак у Донецькій області може свідчити про підготовку до такого літнього наступу, якщо припустити, що він ще не був розпочатий", - підсумовують в ISW.

Як ми повідомляли, за минулу добу ЗСУ ліквідували 1270 російських військових, знищили 61 ортсистему, 50 БПЛА, 44 одиниці автотранспорту та 15 ББМ ворога.