RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Скільки освітніх об'єктів зруйновано в Харкові: статистика мерії

Мер Харкова Ігор Терехов відправив листа генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та генеральному директору ЮНЕСКО Одрі Азуле. Міський голова закликає сприяти припиненню ударів Росії по Харкові і області.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У зверненні йдеться про те, що країна-агресорка безпощадно знищує потенціал України та задовольняє амбіції свого керівництва за допомогою сили з повним нехтуванням міжнародного законодавства.

Терехов наголосив, що одна з цілей сталого розвитку ООН - це забезпечення справедливої якісної освіти, але через збройну агресію РФ усебічний розвиток наукового й творчого потенціалу харків’ян неможливий.

"Харків протягом останнього століття відомий у світі як місто студентів, молоді та творчої інтелігенції з великою кількістю освітніх та наукових закладів. Однак після початку повномасштабної війни в місті повністю або частково зруйновані 796 освітніх об'єктів, 271 заклад культури, 52 заклади спорту, 34 парки та площі", - йдеться у зверненні.

За даними мера, повітряна тривога з початку повномасштабного вторгнення тривала у місті понад 172 днів поспіль, 16 годин на добу.

"Наші діти вимушені вчитися в підземних школах. Ракетним ударом російських військ була зруйнована друкарня видавництва Vivat ТОВ "Фактор-Друк", на якій друкувалися підручники для українських шкіл", - зазначив міський голова.

Терехов від імені жителів міста закликав представництво ООН і ЮНЕСКО залучити всі можливі механізми для припинення знищення мирного населення та цивільної інфраструктури Харкова.

"На території України країна-агресор унеможливлює реалізацію освітніх програм ООН. Те, що зараз відбувається в Харкові, загрожує не тільки харків'янам, не тільки Україні. Дії Російської Федерації - це виклик, загроза для майбутнього всього людства", - підкреслив мер.