RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

БЕБ викрило схему ухилення від податків за участі відомої служби таксі

Співробітники Бюро економічної безпеки України у співпраці з правоохоронцями викрили податкову схему ухилення від сплати податків. Фігурант, якому БЕБ повідомило про підозру, за цей час встиг ухилитись від сплати податків на понад 3,3 млн грн.

Про це інформує Бюро економічної безпеки України на офіційному сайті.

В повідомленні зазначається, що детективам Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України у співпраці з іншими правоохоронцями вдалося викрити податкову аферу з ухилення від сплати податків:

"Оперативний супровід здійснюють працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Процесуальне керівництво - прокурори Офісу Генерального прокурора".

Встановили, що організатор схеми оформив фіктивних фізосіб партнерами відомої служби таксі – конкретну службу таксі не вказують:

"Слідством встановлено, що організатор схеми, використовуючи нотаріальні довіреності оформив фіктивних фізичних осіб-підприємців партнерами всесвітньовідомої служби таксі".

Схема полягала в тому, що гроші, які сплачували пасажири за отриману послугу, перераховували на електронні гаманці компанії-нерезидента і лише потім кошти надсилались в Україну своїм партнерам для оплати роботи водіїв.

"Надалі підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату "інформаційно-посередницьких послуг". Після цього виводив їх у готівку через каси в банках", – йдеться у повідомленні із заувагою, що з отриманих коштів, які не декларувалися, не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, бухгалтерська звітність також не подавалася.

За такою податковою схемою фігурант справи зміг вивести близько 18,7 млн грн готівкою, при цьому не сплативши необхідний податок у розмірі понад 3,3 млн грн:

"Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області та вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо".

Фігуранту вже повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212 ККУ – умисне ухилення від сплати податків вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах.

"Детективи проводять необхідні слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до злочину", – йдеться у повідомленні на сайті БЕБ.

Раніше ми писали, що працівники СБУ затримали двох чоловіків, які мали підпалити автівки військових.