RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

В Україні зросла кількість людей, які мобілізуються у військо

В Україні зросла кількість людей, які мобілізуються в Сили оборони.

Про це вранці 27 червня в прямому ефірі національного марафону заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

«Можемо говорити однозначно, що зараз зросла кількість людей, які мобілізуються. Зараз цей процес набув інакшої інтенсивності. Ми не можемо розкривати цифри, але динаміка позитивна. Це не може не тішити», — зазначив він.

За словами Лазуткіна, МОУ розуміє, що для того, аби ці люди, які зараз мобілізуються, опинились у війську, потрібен деякий час, потрібно пройти навчання, потрібно пройти ВЛК, отримати мобілізаційне розпорядження.

«Але процес іде. Невдовзі ці люди допоможуть боронити Батьківщину. Це наразі дуже важливо, тому що на передовій дуже непроста ситуація, багато військовослужбовців є виснаженими і потребують ротації», — підкреслив речник МОУ.

Він також наголосив, що динаміка мобілізації в України у червні значно зросла порівняно з лютим-березнем 2024 року.

«Динаміка покращується. Вона значно покращується, якщо порівнювати з березнем або с лютим цього року», — заявив Лазуткін.

Раніше Лазуткін вказував, що наразі Міноборони не бачить потреби збільшувати період для оновлення персональних даних в ТЦК та СП.