RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

У Чернівецькій області зростає кількість прикордонних блокпостів: що говорять в ДПСУ

Прикордонники зауважили, що у Чернівецькій області з травня зросла кількість прикордонних контрольних постів – їх кількість і надалі може зрости, адже нові блокпости можуть поставити у будь-якому населеному пункті області.

Про це для видання "Молодий буковинець" розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону, підполковник Ігор Заруднєв.

Заруднєв зауважив на тому, що кількість блокпостів у області зросла: окрім тих, що стоять на в’їзді в область на основних дорогах, вони ще й працюють у різних селах.

Серед причин він зокрема наголошує на туристичному сезоні, зауваживши, що серед туристів можуть спробувати приховатись чимало порушників:

"Прикордонники проводять контрольні заходи у контрольованих прикордонних районах. За законом, ці заходи можуть проводитися у будь-якому населеному пункті. З травня кількість блок-постів збільшилася. Зараз туристичний сезон, багато людей їздить у різні населені пункти і чимало порушників маскуються саме під туристів".

Місце і тривалість розміщення блок-постів буде визначати керівництво Чернівецького прикордонного загону. Проте з огляду на межування з чотирма областями і двома країнами блокпости розміщують у багатьох населених пунктах та на багатьох дорогах:

"Чернівецька область унікальна своєю географічною розташованістю, адже межує з чотирма областями і двома країнами. І так виходить, що усі райони на Буковині є контрольованими прикордонними районами. Тому блокпости є у багатьох населених пунктах та на багатьох дорогах. На певних ділянках ці пости працюють цілодобово".

Під час перевірки прикордонники можуть зупинити машину та перевірити документи, що посвідчують особу:

"За законом, громадянин, який перебуває у прикордонному районі зобов’язаний мати при собі документ, що посвідчує особу і пред’явити його на вимогу прикордонника. А також підтвердити мету свого перебування у контрольованому прикордонному районі".

Підполковник Ігор Заруднєв також згадує: "Дуже часто стикаємося з людьми, які приїжджають на територію Чернівецької області, стверджують, що у них тут є родичі, але при цьому не знають населених пунктів. Тому є випадки, що прикордонники таким людям не дозволяємо в’їзд в область".

В ДПСУ зауважили, що відповідні контрольні пункти можуть з’явитись ще в декількох населених пунктах Чернівецької області – зокрема в Остриці, і Мамаївцях, і Вашківцях тощо.

Читайте також, як прикордонники Чернівецького загону спіймали 24 військовозобов'язаних, що заплатили майже 300 000 євро за незаконний перетин кордону.