RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

Ворог може окупувати Красногорівку – журналіст назвав причину

Україна може втратити Красногорівку на Донеччині. Ситуація критична, бої вже йдуть у місті.

Причиною можливого провалу військовий журналіст Юрій Бутусов назвав те, що за оборону там відповідає "некомпетентний командир" 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук, який нібито не справляється зі своїми обов’язками.

"Це молода енергійна людина, рівень управління якого відповідає посаді командира роти, можливо - батальйону. Він сам керує, куди кому стріляти та куди кому літати, сам ставить завдання командирам гармат та операторам мавіків, сам малює, де яку спшку треба тримати до останнього у якій посадці. Сидячи у штабі перед картою, і навіть не знаючи свій передній край", - написав Бутусов.

Він звернувся особисто до головнокомандувача ЗСУ Сирського із проханням звільнити Богдана Шевчука. Про стиль управління Шевчука Бутусову стало відомо від бійців та командирів у Красногорівці.

"Чому багатьох досвідчених комбригів після нещодавнього випуску з університету оборони засунули на пусті тилові посади, а оборону такого важливого великого міста довірили молодій людині, яка ще не встигла навчитись? У нас багато міст та багато військ для таких тренінгів на живих людях?", - зазначив Бутусов.