RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

ISW розкрив справжні наміри «миротворця» Орбана

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан своїми заявами про необхідність переговорів між Україною та Росією прагне переключити увагу Заходу та підірвати підтримку України.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони також нагадали, що Орбан послідовно виступав проти надання військової допомоги Україні і підривав зусилля ЄС у цьому напрямку.

Зокрема ISW звернули увагу на статтю Орбана у Newsweek після його візитів до Києва 2 липня і Москви 5 липня, в якій той звинуватив НАТО у виборі конфлікту, а не миру.

Як зазначають аналітики, заклики Орбана та інших політиків до переговорів і українська "формула миру" - "це різні зусилля з різними цілями", а президент Росії Володимир Путін продемонстрував, що "він не зацікавлений у жодних угодах, окрім капітуляції України".

"Здатність України продовжувати власний мирний процес залежить від її здатності звільнити важливу в оперативному плані територію. Україна не може здійснити успішні контрнаступальні зусилля на підтримку цієї мети без військової підтримки Заходу в короткостроковій і середньостроковій перспективі", - резюмують аналітики Інституту вивчення війни.