RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Соцмережа X блокує розслідування Bellingcat про удар Росії по лікарні «Охматдит»

Соціальна мережа Х блокує розслідування Bellingcat стосовно того, що удар по столичній дитячій лікарні "Охматдит" завдала Росія, застосувавши для цього ракету X-101.

Про це інформує "Mezha.Media".

В повідомленні йдеться про те, що соціальна мережа Ілона Маска – Х (раніше Twitter) блокує розслідування Bellingcat про те, що удар по дитячій лікарні "Охматдит” у Києві було завдано з використанням російської ракети X-101. Зауважується, що деякі користувачі мережі під час переходу за посиланням отримують попередження щодо того, що воно може бути небезпечним.

"Посилання, за яким ви намагаєтеся перейти, було визначено X або нашими партнерами як таке, що може містити спам або становити небезпеку, відповідно до Політики X щодо URL-адрес", – йдеться в повідомленні на платформі Х, зауважує "Mezha.Media"

Також в попередженні йде мова про те, що це посилання може належати до будь-якої з цих категорій:

  • шкідливі посилання, які можуть красти особисті дані або шкодити електронним пристроям;
  • спам-посилання, які вводять людей в оману або негативно впливають на використання ними сервісу;
  • жорстокий або оманливий вміст, який може завдати шкоди в реальному житті;
  • певні категорії вмісту, що за умови безпосереднього розміщення в X порушують Правила X.

Разом з цим засновник Bellingcat Еліот Хіггінс в соцмережі Х залишив пост, в якому поцікавився у Ілона Маска, для кого посилання на статтю може бути небезпечним: "...небезпечним, для Путіна?".

"Чомусь X тепер стверджує, що посилання на цю статтю про бомбардування Росією дитячої лікарні є небезпечним, оскільки, очевидно, воно "було визначено X або нашими партнерами як потенційно спамне або небезпечне". Небезпечним для кого, для Путіна?", – написав він на своїй сторінці в Х, додавши відповідне попередження.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, співробітники Служби безпеки України знайшли нові докази того, що російська атака на дитячу лікарню "Охматдит" 8 липня була здійснена з використанням ракети Х-101.