RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

"Київстар" пояснив абонентам причини зникнення зв'язку під час вимкнень світла

В телекомунікаційній компанії "Київстар" відповіли на поширені питання користувачів, зокрема стосовно того, чому під час відключень електроенергії виникають помітні проблеми зі зв’язком.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті компанії.

Представники компанії відповіли на поширені питання користувачів, зокрема і щодо погіршення та повного зникнення зв’язку під час тривалих відключень світла.

"Тривалі відключення електроенергії безпосередньо впливають на роботу телеком-мереж, оскільки обладнання мобільного та фіксованого зв'язку потребує стабільного енергопостачання", – йдеться у повідомленні.

На питання, чому не можна заживити генераторами кожну базову станцію, в "Київстар" відповідають наступним чином: "Це технічно неможливо".

Крім того, пояснили також ситуацію, коли на практиці, замість заявлених 4 годин живлення станції, часто можна помітити, що зв'язок зникає одразу. Пов’язують це з потребою в тривалій підзарядці акумулятора:

"Будь-якому акумулятору потрібен час, щоб підзарядитись, а саме — від 4 до 6 годин залежно від кількості встановлених АКБ. Для зарядження ДБЖ потрібно 8 годин безперебійної роботи".

А з огляду на регулярні відключення світла, як пояснюють в "Київстар", акумулятори не встигають повністю зарядитись:

"На жаль, наразі відключення світла мають непрогнозований характер, як за кількістю відключень протягом доби, так і за їхньою тривалістю. Тому деякі акумулятори не встигають заряджатись, і через це телеком-оператори та провайдери фіксованого інтернету не завжди можуть забезпечити безперебійну роботу мережі, попри всі докладені зусилля".

Також в "Київстар" додали, що подібні проблеми зі зв'язком під час блекаутів є в кожного оператора у будь-якому регіоні країни: "Усе залежить від інтенсивності блекауту в конкретному регіоні та навантаження на мережу. За високого навантаження акумулятори та ДБЖ розряджаються швидше".

Раніше "Апостроф" також повідомляв, що операторів мобільного зв'язку зобов'язали забезпечити зв'язок під час відключень світла на 10 годин замість 4. Інтернет буде працювати трішки довше.