RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Червоний Хрест попередив про ризики для українських біженців у Великобританії

Тисячі українських біженців, які виїхали до Великої Британії можуть залишитися без даху над головою чи потрапити в сексуальну експлуатацію.

Про це йдеться в матеріалі The Guardian з посиланням на звіт британського Червоного хреста.

У звіті гуманітарної організації йдеться, що українці зіштовхуються з недоліками в процедурах захисту та відсутністю підтримки для тих, хто приймає біженців з України.

З моменту запуску програми "Оселі для України" у 2022 році понад 9000 українських сімей у Британії ризикують залишитись без домівок через розрив стосунків з приймаючими сім'ями та ускладненим доступом біженців до ринку житла.

Наразі у Великобританії українці в чотири рази частіше, ніж місцеві, стикаються з проблемою бездомності.

Деякі українські біженці неочікувано ставали безхатченками, ночували в непридатних умовах, йдеться у звіті Червоного хреста. В організації додають, що зафіксовані випадки, коли українські жінки, які шукали житло, потрапляли у сексуальну експлуатацію.

"Забагато сімей були змушені спати на вулиці або жити в місцях, де вони відчували себе в небезпеці. Ми повинні покращити підтримку, доступну для українців у Великій Британії, вивчити досвід", - заявив виконавчий директор з комунікацій та зовнішніх зв'язків Британського Червоного Хреста Сел Коплі.

Нагадаємо, українці можуть залишатися у Великій Британії до вересня 2026 року після отримання 18-місячної візи.