RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Сили безпеки та оборони зламали плани ворога: в ГУР уточнили дані про ймовірність наступу росіян з півночі

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов прокоментував слова очільника ГУР Кирила Буданова, який заявляв про "тенденцію до загострення" в контексті ймовірного наступу росіян з півночі. За його словами, Сили безпеки та оборони змогли порушити плани ворога, зокрема на цьому напрямі.

Про це Юсов заявив в ефірі телемарафону.

"Інтерв'ю брали тоді, коли активні дії були на Харківському напрямку і ворог продовжував свою наступальну операцію. Українські Сили безпеки та оборони по Харківщині зламали плани ворога і по іншому північному напрямку. Але справді загроза там залишається", - сказав Юсов.

Він наголосив, що окупанти не будуть полишати спроб дестабілізувати ситуацію, відволікати Сили безпеки й оборони.

"Питання актуальне. Ми говоримо про російсько-українські кордони, ми говоримо про північний напрямок", - додав Юсов.

Він додав, що розвідники бачать активність ворожих ДРГ на окремих ділянках північного кордону і спроби ротації, зміни, поповнення підрозділів, які зазнали втрат.

Раніше очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов заявив, що ситуація з атаками РФ на Україну з півночі загострюється. За його словами, катастрофи немає, але "не бачити проблем не вийде". У Міноборони на відповідь заявили, що наразі біля кордонів України не спостерігається скільки-небудь серйозної концентрації сил ворога, здатних створити прорив на північних кордонах