RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

У ГУР відреагували на повідомлення про аварію на АЕС у Росії

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що не можна сліпо вірити інформації з боку росіян щодо нібито викиду радіації на Ростовській атомній електростанції. Дані вимагають детальної перевірки.

Про це в ефірі телеканалу "Ми - Україна" повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, хоч українські громадяни з нетерпінням чекають, що на території РФ "палатиме", однак інформацію з російських пабліків не варто брати на віру. Оскільки закрита держава завжди бреше про будь-які справжні техногенні проблеми. Достеменно сказати, що це саме так, без перевірки - неможливо.

"Приклад з Чорнобилем для Радянського Союзу дуже красномовний. Виключати проблеми такого порядку ми не можемо і говорити повністю, що це не так, немає підстав. Перевіряти повинні. Те, що режим путіна може приховувати від власних громадян і міжнародної спільноти про серйозні проблеми в енергетичній сфері - можливо, це природа диктатури. Але правду ми дізнаємось", - повідомив Юсов.

Нагадаємо, 19 липня у медіа та соцмережах поширилась інформація про те, що у Росії нібито зафіксовано викид радіації після аварії на Ростовській АЕС. Водночас, офіційного підтвердження події нема.