RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Загиблий на фронті ексголова Умані проявив на війні найкращі людські якості

Колишній міський голова Умані Олександр Цебрій, що мав у ЗСУ позивний "Мер", свідомо обрав професію піхотинця і виконував найважчу роботу на війні, попри те, що міг залучати волонтерську допомогу війську і уникати активної участі в бойових діях.

Про це розповів журналіст Юрій Бутусов у своєму блозі.

"Олександр Цебрій – командир штурмової групи 58 мотопіхотної бригади, сержант. Це унікальна особистість, він колишній мер Умані, 6,5 років був міським головою, його позивний "Мер". Його знала уся 58 бригада. Він міг бути ким завгодно на цій війні, цілими ешелонами затягував волонтерську допомогу у 58 бригаду. Він вибрав для себе найважчу професію на цій війні – був піхотинцем, воював в піхоті, на "нулі". Він постійно виконував найтяжчу роботу, особисто розривав позиції, копав більше за будь-якого іншого солдата. І це людина, яка в житті була забезпечена усім", - розповів журналіст.

Також він розповів про спробу колишнього регіонала, що досі є народним депутатом, очорнити репутацію Цебрія в рідному місті і те, як той зреагував на скандальні заяви.

"Олександра глибоко зачепило, коли була піднята хвиля в Умані, як він казав, за вказівкою депутата Верховної Ради Яценка, колишнього депутата "Партії регіонів", відомого участю у багатьох корупційних шахрайських скандалах, який нібито підговорив людей, щоб вони зробили заяву, наче Цебрій не воює на "нулі", що десь ховається. Олександр Цебрій попросив написати про це і запросив мене, щоб я з ним взяв участь у штурмових діях, щоб люди побачили, як воюють піхотинці 58 бригади", - додав Бутусов.

Він нагадав, що Цебрій був нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеню за взяття в полон росіян біля селища Урожайне під час штурмових дій і зазначив, що він також неодноразово рятував поранених військовослужбовців ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", сержант 58 бригади Олександр Цебрій вів блог у соцмережах про свої бойові виходи, умови на війні і мрії. В останній своїй публікації він поділився мрією знову потрапити додому, до рідних.