RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Правоохоронцю дали 11 років тюрми за п’яне смертельне ДТП на Кіровоградщині

Суд у Кіровоградській області виніс вирок у вигляді 11 років позбавлення волі колишньому працівнику поліції, який нетверезим скоїв смертельну аварію у червні 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури.

Як зазначається, трагічна подія трапилась на автодорозі "Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя", поблизу населеного пункту Новгородка.

25 червня минулого року близько 4 ранку правоохоронець на власному автомобілі перевозив випускників та спричинив дорожньо-транспортну пригоду. У результаті ДТП загинуло троє неповнолітніх дівчат та троє підлітків. Ще один повнолітній громадянин отримав різної тяжкості травмування.

Було встановлено факт алкогольного сп’яніння водія.

Згідно з вироком Знам’янського міськрайонного суду, колишнього поліцейського засудили за вчинення смертельної аварії у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до загибелі кількох осіб, та залишення потерпілих у небезпеці за ч. 4 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу.

Його визнали винним за обома інкримінованими статтями, засудивши до 11 років ув'язнення та позбавленням права керувати транспортом терміном на 10 років.

Нагадаємо, 30 липня в Польщі мікроавтобус потрапив в аварію, серед жертв дорожньо-транспортної пригоди є також українці.