RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

Всі новини

Пономарьов прокоментував "шпигунську" версію слідства про приліт дрона до його будинку

Українські спецслужби та правоохоронні органи розпочали розслідування справи про замах на російського опозиційного політика Іллю Пономарьова шляхом наведення дрона на його будинок, і підозрюють, що російський "крот" у спецслужбах увмисно злив дані про місцезнаходження потерпілого і вплинув на те, що дрон не був вчасно збитий.

Про це сам Ілля Пономарьов розповів в інтерв'ю на каналі Марка Фейгіна.

"Відпрацьовуватиметься версія "кроту" у відповідних службах, вона обов'язково відпрацьовуватиметься. Яким чином цей один дрон, що заблукав, раптом туди потрапив. Значить, його ніхто не зафіксував", - розповів політик.

При цьому Пономарьов не вважає цю версію релевантною, оскільки зізнався, що не вдавався до достатніх запобіжних заходів під час виступів у прямих ефірах, і фактично його місцезнаходження можна було виявити, стежачи за його діяльністю в інтернеті.

"Але я вважаю, що все набагато простіше, про що я сперечався з відповідними людьми, які цим займаються. Ми – люди медійні, у мене тут є тло, в моєму офісі. Відповідно, якщо я виходжу (в ефір) на цьому тлі – будь-яка людина, яка стежить за мною, знає, що я в офісі. Тут не треба стояти на вулиці, мати агентів, їй достатньо подивитися, що виходить (у прямих ефірах). Також вдома є задник, і люди знають, що я вдома", - зазначив він.

Раніше російський опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що РФ неодноразово намагалася атакувати його будинок під Києвом і останній приліт стався через те, що дрон прилетів після зняття повітряної тривоги.