RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Портников пояснив, чому F-16 – не панацея у війні проти РФ

Надані Україні винищувачі F-16 можуть не змінити хід війни проти РФ, адже росіяни здатні пристосуватися їм протидіяти, як вони це навчились робити з попередніми видами озброєнь, які отримувала Україна.

Про це заявив журналіст Віталій Портников в коментарі для каналу "Говорить Великий Львів".

Він вказав зокрема на те, що ситуація, коли в затяжному військовому конфлікті сторони адаптуються протидіяти різним видам озброєнь, історично є нормальною.

"Що таке сучасна війна? Ти створюєш певну зброю, яка має зупинити ворога, - ворог зупиняється і думає, як цій зброї протистояти. Якщо у ворога є достатньо мобілізаційного потенціалу, власної техніки, ВПК, - рано чи пізно він знайде можливість пристосуватися до зброї будь-якого калібру. Це абсолютно нормальний хід війни, так завжди було. Всі завжди вважали, що якщо ти створюєш нову зброю, то в тебе є кілька місяців, щоб цю зброю використати так, щоб ворог не встиг пристосуватися до неї", - зазначив він.

Також Віталій Портников натякнув на те, що західним союзникам України варто бути більш сміливими у рішеннях щодо дозволів на використання F-16, якщо вони бажають, щоб війна закінчилася швидше.

"Якщо ти проводиш війну швидку, на 3-4 місяці, то в цій війні величезне значення відіграє поява якоїсь нової сучасної зброї, яка може просто зупинити ворога і створити умови для підписання мирних угод. Тим більш, ми говоримо про ворога, на території якого ми досі не діємо. Тому і говоримо про це – де будуть діяти F-16?", - питає експерт.

Раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявляв, що передача Україні винищувачів F-16 може стати "переломним моментом" у війні проти РФ, адже тепер Сили оборони України матимуть альтернативу російським літакам Су-35.