RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Величезна територія РФ стала вразливою для ЗСУ

по території Росії та окупованих РФ регіонах України можуть бути пояснені цілеспрямованою тактикою ЗСУ щодо розтягування сил ППО противника.

Про це в ефірі 24 каналу заявив офіцер армії Ізраїлю та військовий аналітик (ресурси - Yigal Levin/Ressentiment) Ігаль Левін.

Він окремо вказав на удари по Криму, який наразі є логістичним вузлом для перекидання сил РФ ближче до лінії фронту на Півдні України, внаслідок таких операцій Росія стає слабшою в українському небі.

"Ви б'єте по Криму, знищуєте їх можливості використовувати аеродроми та авіацію, знищуєте їхні протиповітряні сили. І на це слід дивитися у зв'язці з ударами по тилах російських, коли ви завдаєте ударів по стратегічних об'єктах, які вони змушені прикривати ППО, розосереджуючи ці засоби" , – зазначив експерт.

За словами ізраїльського аналітика, росіяни змушені враховувати необхідність прикриття не лише військових об'єктів, а й тих місць, де перебувають їхні політичні лідери. А у зв'язку з тим, що засоби ППО є складними та вартісними – така стратегія може швидко принести плоди, зокрема, на лінії бойових дій.

"Ви використовуєте той факт, що Російська Федерація - величезна держава собі у перевагу для того, щоб вони своє ППО розтягували, щоб їм доводилося його розгортати, починаючи від резиденції Путіна, закінчуючи стратегічними об'єктами. Йде цілеспрямоване полювання на їхню ППО. Це частина плану - з одного боку, для використання авіації на фронті, а з іншого – для розосередження їхніх сил”, - зазначив Левін.

Нагадаємо, 3 серпня вночі безпілотники атакували аеродром "Морозовськ" у Ростовській області РФ, де розміщувалася зокрема система ППО.