RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Куля прошила голову і застрягла в шиї: дніпровські лікарі провели унікальну операцію з порятунку бійця

В Дніпрі медики лікарні імені Мечникова провели унікальну операцію по порятунку пораненого бійця. Руслан отримав важке поранення - куля влучила йому в око, пройшла крізь голову і застрягла в шийному хребці. Медики застосували унікальну методику порятунку пораненого і витягли кулю через рот.

Про унікальний випадок розповіли в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами медиків, поранення дивом не обірвало життя Руслана, який ніс службу на Донецькому напрямку, просто на полі бою - будь-який рух після поранення міг призвести до непоправного. Навіть діставати кулю з тіла пораненого бійця було вкрай ризиковано, тож медики наважилися вилучити її просто через рот чоловіка.

"99% поранених в таких випадках не виживають, тож ангел-охоронець врятував чоловіка і зберіг йому життя", - каже головлікар лікарні імені Мечникова Іван Риженко.

Як розповів Руслан, на полі бою він відчув, що втратив око, але не усвідомлював усієї складності ситуації.

Медики розробили унікальну методику і провели операцію з вилучення кулі, яка застрягла буквально за кілька міліметрів від спинного мозку.

"Це була дуже складна і ризикована операція, бо окрім видалення кулі медикам потрібно було зберегти якість життя чоловіка - щоб він міг самостійно говорити, ходити і дихати", - розповів хірург.

Зараз Руслан оговтується після операції, щоб чимшвидше вийти з лікарні і обійняти 7-річну донечку.