RU  UA  EN

Вівторок, 10 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

9 вересня

Всі новини

На Запоріжжі взяли в полон цікавих "гастролерів" – речник ОСУВ "Таврія"

За минулу добу 7 серпня українські захисники, які тримають оборону на Запоріжжі, скоротили чисельність окупаційної армії на 93 російських вояків - йдеться про безповоротні та санітарні втрати, а також про захоплених в полон.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами спікера, двоє полонених були захоплені в районі Роботинського виступу.

"Це гастролери з 291-го мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії, яка дислокується в селищі Борзой у Чечні. Крім того, сьогодні вночі так само в районі Роботинського виступу було взято в полон росіянина з 71-го мотострілецького полку 42-ї дивізії, який також постійно перебуває в Чечні в станиці Калинівській", - розповів Лиховій.

Таким чином, як наголосив Лиховій, з початку серпня на Оріхівському напрямку в полон захоплено вже 11 окупантів.

"В Запорізькій області присутня так звана 58-ма армія "Южного" військового округу ЗС РФ, до якої входять різні лінійні частини. Захоплені в полон "гастролери" - це не "кадирівці", хоч вони і дислокуються в Чечні, а звичайна піхота", - пояснив речник "Таврії".

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що українські захисники на півдні за перший тиждень серпня знищили вже шість російських зенітно-ракетних комплексів.