RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Атаки українських дронів: в РФ визнали недосконалість комплексу "Панцир-С1"

Міноборони РФ визнало недосконалість зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С1" у боротьбі проти українських дронів. Подібні стоять на захисті резиденції російського диктатора Володимира Путіна під Москвою.

Про це повідомляє профільне видання Defence Express.

У зв'язку з цим під час воєнно-технічного форуму "Армія-2024" Міноборони РФ продемонструвало нову версію системи протиповітряної оборони "Панцир-С1" - "Панцир-СМД-Е". Йдеться про простий ЗРК, адже у нього відсутні гармати.

Як зазначають аналітики, зенітний артилерійський вогонь є ефективним проти цілей типу безпілотників. Про це свідчить зенітна самохідна установка Gepard, яка у реальних бойових умовах показує надвисоку ефективність та мінімальну витрату снарядів.

"Найбільшу ефективність артилерійські зенітні системи демонструють у поєднанні із боєприпасами з програмованим підривом, наприклад, Skynex. Водночас, у РФ про боєприпаси з програмованим підривом взагалі нічого не чути, а досягти точності вогню Gepard там не змогли навіть у 2024 році", - зазначають українські експерти.

Водночас, рішення про можливість використання мініракет ТКБ-1055 для перехоплення дронів є більш ніж спірним, наголошують військові аналітики.

"Головною вимогою до антидронових систем є можливість не лише перехопити велику кількість дронів, а зробити це за мінімально можливий час. А з цим у "Панцира" великі проблеми. Бо за своїми оголошеними можливостями, кількість цілей, які "Панцир" може обстрілювати у секторі ±45 градусів - чотири, у ±90 - дві. При цьому всі ракети необхідно "вести" до цілі. Тобто така система проти рою дронів - безпорадна", - наголошує видання.

Нагадаємо, раніше система Протиповітряної оборони "Панцир-С1" поруч із резиденцією російського диктатора Володимира Путіна на Валдаї потрапила на супутникові знімки Google.