RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Від підпалів до замаху на військового: у Києві затримали російського агента

СБУ разом з Нацполіцією затримали агента спецслужб РФ, що після підпалів авто ЗСУ отримав завдання з підготовки замаху на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони.

Про це інформує Служба безпеки України

Відповідно до повідомлення, для того, щоб перевірити та впевнитися у спроможності агента виконати це завдання, противник спочатку дав йому два "тестових випробування", а саме - підпалити авто українських захисників.

Опісля фігурант справи отримав нове завдання: встановити відеоспостереження за українським офіцером. "У подальшому ворог планував здійснити на нього замах", – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що працівникам СБУ та Нацполіції вдалося завчасно викрити ворожі плани і затримати зловмисника у власному помешканні. Той саме готувався до проведення дорозвідки поблизу "цілі" і ще не встиг встановити камеру.

Фігурант - 20-річний киянин. Під час обшуків у нього вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто та мобільний телефон з доказами злочинів.

"На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період)", - йдеться у повідомленні СБУ.

Фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років тюрми.