RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В ідеї розміщення біженців з Курщини на окупованих територіях України побачили страх режиму Путіна

Російських біженців з Курської області пропонують евакуювати до тимчасово окупованих санаторіїв Запорізької області на лінії від Бердянська до Кирилівки. В РНБО розцінили таку ідею як страх режиму через ймовірність витоків інформації.

Про це в Telegram-каналі написав керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

На його думку, ідея з розміщенням біженців з Курської області на тимчасово окупованих територіях України свідчить про страх режиму путіна:

"Історія з розміщенням біженців з Курської області російською владою на окупованих українських територіях свідчить про те, що режим путіна боїться витоків інформації про безхребетні дії російської армії, а також добре ставлення Сил оборони до місцевих".

Коваленко пише: "Люди поширюють плітки і розміщення в інших регіонах росії нестиме загрозу правди для режиму".

З огляду на це, як зауважує керівник ЦПД, господар Кремля намагається робити все, щоб "умовний москвич не знав правди про Курськ".

Варто нагадати, що губернатор Курської області Олексій Смирнов 13 серпня в Telegram-каналі писав, що обговорив ідею щодо розміщення російських біженців з Курської області на території тимчасово окупованої України. Зокрема гауляйтер Балицький запропонував використовувати для цього окуповані Росією санаторії та пансіонати на березі Азовського моря - від Бердянська до Кирилівки.

Нагадаємо також, що ЗСУ продовжують своє просування Курщиною. 14 серпня росіяни показали оновлену карту зайнятих українськими військовими населених пунктів.