RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Переправляв чоловіків за кордон: на Закарпатті прикордонники затримали "грибника"

Поблизу державного кордону на Закарпатті працівники Держприкордонслужби затримали 29-річного громадянина Словаччини, який раніше допомагав чоловікам призовного віку втекти з України.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

Там зазначають, що виявили чоловіка у камуфляжній формі поблизу села Великий Березний, за 300 метрів від держкордону. Він не мав з собою документів і запевняв, що просто збирає гриби.

Прикордонники під час перевірки встановили, що 29-річного громадянина раніше затримували за протиправне переправлення у Словаччину двох людей. Злочин було скоєно наприкінці 2022 року. Його було визнано винним у незаконному перетині кордону, однак суд дав два роки іспитового терміну.

За інформацією прикордонників, іноземця вирішили затримати. Оскільки він чинив опір, на нього було складено три адмінпротоколи:

  • за спробу незаконного перетину державного кордону;
  • порушення прикордонного режиму;
  • злісну непокору прикордонникам.

"Відповідне повідомлення направили на адресу Управління СБУ в Закарпатській області. Правопорушника помістили у спецприміщення відділу "Великий Березний", - додали в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше в Україні викрили схему незаконного виїзду чоловіків за кордон, яку організували шість осіб. Один з підозрюваних - суддя районного суду в Одеській області.