RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Стефанчук спрогнозував заборону в Україні російської церкви

В Україні релігійні організації, щодо яких виявлять підозру у співпраці та зв'язках з Російською православною церквою (РПЦ), будуть заборонені. Це прописано у відповідному законопроєкті, який чекає другого читання.

Про це розповів голова парламенту в інтерв'ю телеканалу "Ми - Україна".

Він уточнив, що таке положення міститься у статті третій нового законопроєкту "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій".

За словами Стефанчука, щодо таких релігійних організацій проводитимуть спеціальні експертизи, за результатом яких вони муситимуть припинити свою діяльність.

"Крім цього, ті релігійні організації, які існують в Україні і щодо яких є підозра в афіліації чи співпраці з РПЦ, буде проводитись відповідна експертиза. І саме експерти скажуть, чи є ознаки афілійованості. Якщо ці ознаки є - то буде подано рішення про припинення діяльності цих організацій. Але, звичайно, воно може бути оскаржене в судовому порядку", - повідомив спікер ВРУ.

Нагадаємо, 17 серпня Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала законодавчу ініціативу, покликану заборонити в Україні релігійні організації, котрі пов'язані з Російською православною церквою (РПЦ).