RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

Військовий розкрив причини провалу масштабного українського контрнаступу в 2023

Українські військовослужбовці весною 2023 року після початку масштабного контрнаступу на Півдні натрапили на щільні мінні поля росіян і добре укріплені інженерні споруди на позиціях.

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Дмитро Лазуткін в інтерв'ю для телемарафону.

"Люди, які мали по кілька вищих освіт, бізнеси, пройшли навчання в Німеччині, Швеції і на сучасному західному озброєнні пішли в цей контрнаступ. Вони готові були звільняти українську територію і в принципі просунулися, можливо не так, як сподівалися ми, але були на те і об'єктивні причини, в тому числі мінні поля, і ця так звана "лінія Суровікіна", і щільність вогню, яка зустрічала наших військовослужбовців", - зазначив він.

Фото: armyinform

Військовий зазначив, що російська армія була підготовлена до того, що ЗСУ підуть саме на цей напрям і наситили місцевість фактично непрохідними мінними полями та укріпленнями.

"Росіяни насправді підготувалися. На жаль, мали час для того, аби мінні поля зробити щільними, там було по кілька шарів мін на деяких ділянках, по 2-3 міни одна на одній. Плюс інженерка у них, будемо відверті, на пристойному рівні, адже ті позиції, за які велися бої, були добре укріплені, закопалися вони тоді добряче", - розповів Дмитро Лазуткін.

Раніше західні видання повідомили про те, що у зв'язку з тим, що Росія фактично зав'язла в позиційних боях, у ЗСУ з'явився шанс провести новий, більш ефективний контрнаступ, ніж це було навесні 2023 року.