RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

"Вважаю, що Зеленський зробив правильно, коли назвав Путіна дідом": журналіст про наслідки заяви українського президента

Відомий український журналіст Юрій Ніколов підтримав президента Володимира Зеленського, який у своєму привітанні українців з Днем Незалежності назвав російського диктатора Володимира Путіна "старим".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Ніколова, головна проблема України у війні з Росією - боягузливість США.

"Я не воєнний аналітик, я просто українець, який давно відчув, що наша головна проблема у війні з Путіним – це боягузливість Байдена. Дід сформувався в період "великих шахівниць", "червоних ліній" і "деескалацій". Він і підібрана ним команда радників фізіологічно не можуть вирватись за межі цієї матриці.

Тому Зеленський сьогодні як справжній "ігрек" напхав "бебібумерам" за їхню неактуальність. Так, він називав старим Путіна. Але він прямо сказав, що якщо нам не дають хороших ракет бити по росіянах, то ми зробимо їх самі.

"Чуєш, дідо? Самі зробимо, раз ти боїшся. Ми вже перетнули червону лінію на кордоні з РФ – і що? Ти продовжуєш боятись? Ти, керівник наддержави, продовжуєш боятись навіть коли бачиш, що Путін реально нічого не може зробить з українцями, які роблять свої ракети з лайна і палок, бо наддержава нам не допомагає своїми "вундервафлями"? Ти боїшся ресентименту і всіляко ховаєш американські сліди, щоб США не мали проблем з Россією потім? Ти хочеш для цього віддати нас Путіну? Так скажи це прямо. Чи ти і цього боїшся?", - написав Ніколов.

Він проілюстрував свій допис скріном головної сторінки сайту Reuters, де розповідали про представлену Зеленським українську "ракету-безпілотник", яка, за його словами, поверне війну в Росію.

"Ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії... Той хто хотів перетворити наші землі на буферну зону, тепер має думати, аби його країна не стала буферною федерацією, так відповідає Незалежність", - сказав Зеленський.

Також Зеленський заявив, що новий клас української зброї був використаний для успішного удару по цілі в Росії, але не сказав, де саме. Він використовував глузливу мову для опису 71-річного президента Росії та ядерної риторики, що лунає з Москви.

За словами Ніколова, таким чином Зеленський тисне на союзників Києва, щоб ті дозволили йому використовувати західну зброю глибше на російській території, наприклад, для завдання ударів по авіабазах, які використовуються російськими військовими літаками, що обстрілюють Україну ракетами і планерними бомбами.

"Я хочу ще раз підкреслити, що наші нові рішення щодо озброєнь, включно з "Паляницею", - це наш реалістичний спосіб діяти в той час, як деякі наші партнери, на жаль, затягують з рішеннями", - процитував Ніколов заяву Зеленського на прес-конференції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський привітав українців з нагоди 33-ї річниці Дня Незалежності. Він наголосив, що Україна самостійно вирішуватиме, яким шляхом розвиватися, а ті, хто бажав нашій землі лиха, отримає його у себе вдома.