RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Герой України описав зміни з 2022 року в українській та ворожій арміях

24-річний офіцер НГУ із позивним"Гром", Герой України Євгеній Громадський заявив, що з 2022 року війна дуже сильно змінилась технологічно. Вдосконалюється не тільки українська армія але і ворог.

Про це він сказав в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Хто б міг раніше подумати, що ми замінюватимемо артилерію дронами? Я вважаю, що війна змінилася технологічно. На жаль, це стосується як нас, так і ворога. Раніше ми не воювали тактикою малих груп, а навпаки – армія туди, дивізія туди, колони, розгортання бойових порядків. Щобільше, такі операції планували на вузькій смузі оборони. Зараз же все змінилося, адже свою ефективність показали інші методи", - пояснив "Гром".

Він також додав, що так, як українці воювали у 2022-му, вже не повоюєш зараз.

"Адже тоді не було стійкої лінії фронту, масовості розвідувальних дронів, укріплень. Зараз же у кожного все є, тому потрібно адаптовуватися. Бажано робити це швидко", - заявив військовий.

Громадський також розповів про зміни в Силай оборони України.

"У нас з’явилися мотивовані бійці, війна дронів вийшла на новий рівень. Якщо раніше дрони були лише в артилерійській розвідці, в розвідвзводах, то зараз майже у кожній роті є свої дронники – це круто. Крім того, наше забезпечення значно покращили. Зараз умовні бронежилети адаптують під нинішні умови війни, адже це комплексний захист тіла, рук, ніг, паху, шиї, а не просто не зручне спорядження", - сказав він.

За словами офіцера, російська армія теж постійно вдосконалюється.

"Між нами є різниця, яка грає на руку як нам, так і їм. Вони швидко все масштабують, а ми швидко адаптуємося, ми більш гнучкі. Поясню на прикладі. Ворог масштабує виробництво й використання мавіків, але, коли вони втрачають актуальність, повільно адаптується під нові виклики війни. Щоб змінитися, йому потрібні місяці й роки. Ми ж швидко перемикаємося на інші способи ведення війни, на вдосконалення захисту, але повільніше масштабуємо це. За таких умов ми поки лідируємо у питанні розвитку, але над масштабністю потрібно працювати", - розповів офіцер НГУ.

Він також додав, що українцям завжди необхідно переважати росіян не тільки у технологічному, але і у розумовому аспекті.