RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Портников розкрив, у чому небезпека Telegram для українців

Журналіст Віталій Портников висловився за обмеження роботи Telegram в Україні в контексті арешту у Франції його засновника Павла Дурова.

Про це він сказав в ефірі "І гримнув Грем".

На його думку, анонімні джерела інформації – такі, як канали в Telegram – можуть використовуватися для маніпуляцій суспільними настроями, що може бути вигідним для популістів і диктаторів.

"Коли ти поринаєш у світ анонімної інформації - ти поринаєш у світ ілюзій. У світі ілюзій роздолля для безвідповідальних популістів і диктаторів. Саме такий світ створив Павло Дуров. І те, що для більшої частини пострадянського простору анонімний Telegram став основним джерелом інформації, безальтернативним практично – це створює неймовірні можливості щодо маніпулювання громадською думкою", - заявив він.

Також журналіст загалом підтримав дії французьких правоохоронних органів щодо Дурова.

"Якщо людина в цивілізованому світі є орендодавцем, і вона пропонує квартири злочинцям і не повідомляє правоохоронцям про те, що там відбуваються пограбування, вбивства, зґвалтування, торгівля наркотиками - то, безумовно, вона є співучасником злочинів. Це ж кримінальний кодекс", заявив Віталій Портников.

Нагадаємо, громадянина Франції російського походження Павла Дурова заарештували в Парижі після прильоту з Баку, де він імовірно мав зустріч з главою Кремля Володимиром Путіним. У Франції Дурова звинувачують у співучасті в злочинах, планування та координація яких відбувалися в його месенджері Telegram.