RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

У справі Коломойського суд прийняв рішення про заставу

29 серпня суд змінив українському олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід за однією з кримінальних справ, порушених проти нього, замість арешту на заставу. Однак за рішенням суду в іншій справі він не зможе вийти з-під варти.

Про це інформує Шевченківський райсуд м. Києва у соцмережі Facebook.

Зазначається, що за клопотанням детектива Бюро економічної безпеки запобіжний захід змінили на заставу у 1,877 млрд гривень.

"29 серпня 2024 року слідчим суддею Шевченківського районного суду Києва розглянуто клопотання (...) про зміну запобіжного заходу щодо особи, що станом на 2012-2014 року був акціонером та членом наглядової ради ПАТ "Укрнафта", акціонером, членом наглядової ради ПАТ "Приватбанк", підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України", - йдеться у судовому рішенні.

Необхідність перегляду запобіжного заходу обґрунтована вимогами КПК, з огляду на те, що до підозрюваного, починаючи з 2 вересня минулого року, було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тому кінцевий термін арешту під час досудового розслідування добігав кінця 2 вересня.

Як пишуть ЗМІ, прокурор Сергій Демінчук повідомив, що за рішенням Печерського райсуду в іншій справі йому продовжили термін дії тримання під вартою.

"Наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено термін дії його тримання під вартою в рамках іншого кримінального провадження", - заявив прокурор.

Як повідомляє "Суспільне", Коломойський на засіданні повідомив, що не має такої суми грошей, тому він у будь-якому випадку надалі лишиться під вартою.

Нагадаємо, раніше Коломойському повідомили про підозру у ще одному злочині – організації замовного вбивства на адвоката.