RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.03
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.03
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Витрачала на азартні ігри та подорожі: відому в Х волонтерку звинуватили в розтраті донатів

Відома у Х волонтерка "Адмірал Няв" (Анна Скольбушевська) витрачала кошти з донатів, зібраних на своїй сторінці нібито для медичного підрозділу "Госпітальєри", на особисті потреби та подорожі.

Про це йдеться у треді на офіційній сторінці "Госпітальєрів"у Х.

"Розслідування встановило: зібрані гроші Анна витратила на особисті потреби, азартні ігри, коштовні подорожі Європою, квитки на концерти та інші розваги", - йдеться в твіті.

Фото: Адмірал Няв у Х, весна 2024, фото до збору донатів

Фото: Адмірал Няв у Х, літо 2024

Також "Госпітальєри" розповіли, що в Анни є проблеми зі здоров'ям, які вона приховала від підрозділу. Наразі вона на лікуванні, її виключено з батальйону, надалі її діяльністю займатимуться правоохоронці.

"Анна має серйозні проблеми зі здоров'ям та узалежнення, які приховувала. Її численні історії виявилися неправдивими. Зараз Анна на лікуванні. Її виключено з батальйону зі здачею майна, шевронів та усієї символіки батальйону. Подано заяву до правоохоронних органів щодо розтрати коштів. Закликаємо постраждалих також ділитися доказами у встановленому законом порядку", - зазначено в заяві.

Варто зазначити, що на сторінці самої волонтерки останній твіт з'явився 2 липня. Там вона повідомила, що їй рекомендували "госпіталізацію та почати медикаментозне лікування під наглядом", тому вона зникає з соцмереж. Також вона попросила вибачення і сказала, що їй соромно.

В коментарях до заяви користувачі Х висловили обурення, що "Госпітальєри" приймали (чи не приймали) донати на особисті картки фізичних осіб, а не на реквізити самого фонду, що й призвело до розтрат.

Раніше український військовий похвалив письменника Достоєвського в Х і став через це мішенню для критики.