RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Один зі світових лідерів виробництва машин для розмінування відкрив офіс в Україні

Хорватська компанія DOK-ING, що спеціалізується на виробництві роботизованих систем для гуманітарного розмінування, відкрила свій офіс в Києві.

Про це інформує пресслужба Міністерства економіки України.

Перша віцепрем’єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що Україна є одним із ключових користувачів машин для розмінування DOK-ING:

"Один зі світових лідерів у галузі роботизованих систем для гуманітарного розмінування хорватська компанія DOK-ING відкриває свій офіс в Києві. Україна є одним із ключових користувачів машин для розмінування DOK-ING і відкриття офісу допомагатиме посиленню координації зусиль в протимінній діяльності між Україною та Хорватією".

За її словами, зараз в Україні працює 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад тисячу гектарів української землі. До прикладу, в автопарку Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) є 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин для розмінування MV-10. Хорватські машини для розмінування також використовує Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ), оператори гуманітарного розмінування та підрозділи ЗСУ.

Відомо, що із 45 машин DOK-ING, які працюють в Україні, — 8 виготовлені саме на українському заводі, який є партнером хорватської компанії. Щодо цього міністерка зазначила:

"Для нас дуже важливо, що частина техніки DOK-ING виробляється саме в Україні, адже це водночас нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету і підтримка економіки. Крім того, виготовлення обладнання в Україні скорочує час на доставку і полегшує логістику, коли потрібен ремонт".

В контексті цього Юлія Свириденко висловила сподівання щодо тіснішої співпраці з Хорватією.

"Я сподіваюся, що відкриття офісу в Києві буде початком ще тіснішої співпраці і наші сапери зможуть навчатися в Україні тому, як керувати та обслуговувати ці машини".

Варто зазначити, що DOK-ING виготовляє як легкі, так і важкі роботизовані машини розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Внаслідок низького профілю і міцної конструкції техніка є стійкою до детонацій протипіхотних мін та нерозірваних боєприпасів. Такі машини керуються пультом дистанційного керування, радіус дії якого сягає до 1500 метрів.

Як повідомляв раніше "Апостроф", очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров у рамках зустрічей на 24-му засіданні у форматі Рамштайн у Німеччині закликав партнерів до активнішої співпраці у питанні спільного виробництва української зброї.