RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Допоміг "ухилянту" з виїздом за $32 тисяч: у Харкові затримали військового

У Харкові правоохоронці затримали військовослужбовця, начальника бойової підготовки військової частини за допомогу у виїзді за кордон військовозобов'язаних під час мобілізації та воєнного стану в країні.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Зазначається, що 43-річний майор влітку цього року отримав запит від знайомого про консультацію у можливості уникнення мобілізації та виїзду за кордон.

Військовий пообіцяв допомогти в організації переправлення до Румунії через свої зв'язки. За це вимагав 32 тис. доларів.

Згодом він змінив пропозицію, зазначивши, що має змогу отримати для ухилянта документи про тимчасову непридатність до служби за станом здоров’я, що дозволить перетнути держкордон.

Силовики затримали підозрюваного під час отримання неправомірної вигоди.

Суд вже обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Розслідування у справі триває. Правоохоронці встановлюють причетність інших осіб, зокрема посадовців у ВЛК та ТЦК.

"Йому інкримінують сприяння вчиненню незаконного переправлення осіб через державний кордон України порадами, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 13 вересня працівники ДБР затримали керівника Військово-лікарської комісії Кропивницького, який теж "допомагав" військовозобов'язаним громадянам уникати призову на військову службу.