RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

В РНБО прогнозують, як Росія шукатиме «український слід» у другій спробі нападу на Трампа

В РНБО припускають, що Росія може скористатись нападом на кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа та тим, що ймовірний фігурант висловлював свою підтримку Україні. Противник може почати шукати "український слід" та готувати низку конспірологічних теорій.

Про це написав керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України лейтенант Андрій Коваленко.

Він зауважив, що Росія використовує черговий замах на Трампа проти України в інформаційному полі. Трохи детальніше згадує про ситуацію з кандидатом в президенти США від Республіканської партії:

"У Флориді неподалік гольф-клубу, де перебував Дональд Трамп, затримали 58-річного громадянина США Раяна Веслі Рута. Його підозрюють у підготовці замаху на кандидата у президенти США, що є однією з версій ФБР".

В контексті цього Коваленко згадав, як ЗМІ звернули увагу на те, що "...Рут підтримував Україну, полк «Азов», неодноразово відвідував Київ".

"Крім того, його пов'язують з організацією, що займалася поставками зброї до України та Тайваню", - пише Андрій Коваленко.

За його словами, "...цей інцидент вже стає темою для російської пропаганди". Він припускає, що противник надалі запускатиме низку конспірологічних теорій про «український слід».

"Звісно ж, все це - брехня. Але інформаційне протистояння - складова війни", - підсумовує він.

Як повідомляв "Апостроф", у неділю, 15 вересня, поруч із гольф-клубом, де кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп грав у гольф, пролунали постріли. ФБР заявило, що інцидент «виглядає як спроба замаху».