RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У скандал із фільмом "Росіяни на війні" влип ще один кінофестиваль

Швейцарський кінофестиваль Zurich Film Festival включив до своєї програми скандальний документальний фільм "Росіяни на війні" режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на Russia Today.

МЗС України висловило обурення через таке рішення.

"Російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках", - йдеться у заяві.

У МЗС назвали показ на фестивалі цього фільму відбілюванням воєнних злочинів РФ, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців.

"Наша дипломатична команда системно та послідовно відстоюватиме ізоляцію агресора в культурній та інших сферах", - зазначили у МЗС.

Також ситуацію прокоментувала посол України у Швейцарії Ірина Венедіктова: "Будь-яку агресію слід негайно і рішуче зупиняти. Агресори повинні бути покарані, адже тільки так можна запобігти можливим новим акціям агресії. Агресори не можуть бути героями фільмів, коли вони жорстоко вторглися в сусідню країну для вбивств і окупації. Це — злочин. Злочин агресії".

Нагадаємо, фільм "Росіяни на війні" взяв участь у позаконкурсній програмі Венеційського кінофестивалю. Також він був у програмі міжнародного кінофестивалю у Торонто.