RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

У Forbes дізналися про долю вкраденого Росією в України авіаносця «Адмірал Кузнєцов»

Через слабкість російської промисловості, яка не здатна будувати сучасні великі військові кораблі, вкрадений РФ український "Адмірал Кузнєцов" залишається на службі, незважаючи на зношені корпуси та механізми.

Про долю авіаносця йдеться у матеріалі Forbes.

У статті зазначають, що "Адмірал Кузнєцов", єдиний у своєму класі авіаносець, вже вісім років не виходив на бойове чергування, і з кожним роком ймовірність його повернення до служби стає дедалі меншою.

Військовий експерт Павєл Лузін підкреслює, що однією з основних проблем судна є двигуни. Більшість великих морських двигунів радянського флоту виготовлялися на українських заводах, а тепер Росія більше не може їх отримувати через війну. Налагодження власного виробництва у росіян йде важко, що ще більше ускладнює ситуацію з підтримкою флоту.

Аналітики зазначають, що занепад "Адмірала Кузнєцова" також підкреслює нездатність Росії підтримувати свій флот у боєготовності. У 2018 році корабель зазнав серйозних пошкоджень під час затоплення сухого доку, де його ремонтували. Через рік на кораблі сталася пожежа, і хоча його керівництво планувало повернути судно в експлуатацію до 2022 року, нова пожежа в грудні того ж року знову зірвала ці плани. Наразі авіаносець залишається біля причалу в Мурманську.

Нагадаємо, у липні російські спецслужби заявили про начебто спробу України влаштувати теракт на єдиному в складі ВМФ Росії важкому авіаносному крейсеру "Адмірал Кузнєцов", на якому раніше сталася серія надзвичайних подій.